Pohlavne zmätený biologický muž, ktorý o sebe tvrdí, že je žena, vytvoril cez víkend kanadský rekord v silovom trojboji napriek silnému odporu žien v tomto športe.

Pohlavne zmätený človek sa volá 40-ročná “Anne” Andresová a začiatkom tohto roka sa vo videu zverejnenom na Instagrame vysmieval ženám v tomto športe.

Uplynulú nedeľu Andresová vytvorila národný rekord na šampionáte v meste Brandon v štáte Manitoba na Majstrovstvách západnej Kanady 2023, ktoré organizovala Kanadská únia silového trojboja”2023. Andresová prekonala ženy v kategórii o viac ako 200 kilogramov a získala prvé miesto v kategórii Women Masters Unequipped, uvádza Reduxx.

Andresová už vytvorila kanadské rekordy v ženskej divízii silového trojboja v tlaku na lavičke a mŕtvom ťahu.

Na Andresovú’sa v súvislosti s najnovším rekordom vrhli niektoré powerliftérky.

Kanadská súťažná powerlifterka April Hutchinsonová v nedávnej epizóde relácie Piers Morgan Uncensored poznamenala, že bolo “veľmi skľučujúce,” byť svedkom toho, čo sa dialo.

“Napríklad ten národný rekord, ktorý prekonal — atléti sa za ním naháňali celé roky. A to hovoríme o špičkových športovcoch, ktorí trénovali, trénovali a trénovali. Ukazuje to výhody, fyziologické výhody, ktoré má muž oproti žene, či už ide o svalovú hmotu, hustotu kostí, kapacitu pľúc. Mohol by som pokračovať,” Hutchinson povedal.

“Veľa žien včera odstúpilo zo súťaže, pretože vedeli, že Anne bude dvíhať. Odstúpili, skončili, napísali federácii a federácia s tým v podstate nič neurobila.

Hutchinson tiež poznamenal, že veľa žien odstúpilo zo súťaže po tom, čo sa dozvedeli, že bude súťažiť Andresová.

Po víťazstve sa Andresová pochválila na Instagram, pričom napísal: “Nezabúdajte, že som pred týždňom dovŕšil 40 rokov, takže byť zrazu majstrom 1 je tak trochu duté.”

“Mám na pamäti, že mám všetky rekordy masters a dva neoficiálne rekordy svetových masters. Na rekordoch mi nezáleží. Záleží mi na tom, aby som tam bola so svojimi priateľmi.”

V marci Kristine Bayntumová, ktorá je powerliftérka, opísala pre National Review, aké to bolo súťažiť proti Andresovi na podujatí v roku 2019.

“Vtedy som to ešte nevedela, ale tušila som, že súťažím proti mužovi s transidentifikáciou,” povedala.

“Keď som bola na pódiu, dostala som sa na druhé miesto, potom prišiel ten človek a prehovoril a bol to v podstate mužský hlas”

Bayntumová poznamenala, že bola “šokovaná”po tom, čo neskôr, až v roku 2023, zistila, že Andres je biologický muž, keďže predtým si myslela, že Andres môže byť žena na testosteróne.

“Vtedy som bola šťastná, že tam môžem byť, takže som nad tým veľmi”nerozmýšľala,” poznamenala a dodala, “ale keď som tento rok videla fotografiu, bola som z toho dosť rozrušená.”

Bayntumová kritizovala Kanadský zväz silového trojboja v súvislosti s nedávnou zmenou politiky prijatou vo februári, ktorá umožňuje transrodovým športovcom súťažiť na akomkoľvek podujatí jednoduchým vyplnením formulára.

Na mieste sa konali protesty proti tomu, aby transrodoví športovci súťažili so ženami v silovom trojboji. Vo februári členovia a sympatizanti Medzinárodného konzorcia ženského športu usporiadali protest na Majstrovstvách Kanady v silovom trojboji 2023 v Richmonde v Britskej Kolumbii.

Andres dokonca pripustil, že biologickí muži majú v silovom trojboji výhodu pred rodenými ženami, povedal, “Aj keď sa zdá, že veda celkom jasne ukazuje, že transrodové športovkyne majú trvalú výhodu, keď prešli mužskou pubertou, a to aj po operácii blokovania testosterónu, o tom’tu nehovoríme.”

Riley Gainesová, konzervatívna aktivistka, ktorá je bývalou americkou plavkyňou z Kentuckej univerzity a je známa najmä tým, že sa vyslovila proti tomu, aby muži súťažili proti ženám v športe kvôli transrodovej ideológii, v minulosti Andresovú odsúdila. Včera kritizovala premiéra Justina Trudeaua za kanadskú’liberálnu politiku voči transgenderu.

“@JustinTrudeau ‘radikálne pohŕdanie ženami (a realitou) v praxi,” postoval Gaines na X (predtým Twitter) s videom.

“Andres’ rekord je priemerný zdvih priemerného mužského powerliftéra, pretože kanadský powerliftingový zväz diskriminuje ženské športovkyne,” poznamenala vo svojom videu.

Začiatkom roka si Gainesová vzala na mušku Andresovú po tom, čo sa tento rodovo zmätený muž vysmieval ženám powerliftérkam, že nie sú také silné ako muži.

“Anne Andresová (muž, ktorý sa identifikuje a súťaží ako žena) nechápe, prečo sú powerliftérky také ‘zlé’ v tlaku na lavičke … no neviem, Anne, ale možno je to’preto, že máš 20-krát viac testosterónu ako ony. Len taká myšlienka,” Gaines uverejnil na X (predtým Twitter).

Vedecký výskum naďalej potvrdzuje, že muži majú vo väčšine športov výhodu oproti ženám, pokiaľ ide o ich fyzické schopnosti, ktoré nie sú eliminované hormónmi medzi pohlaviami.

Niektoré riadiace orgány atletiky, ako napríklad World Track and Field, zakázali ľuďom účasť v kategóriách, ktoré nezodpovedajú ich’biologickému pohlaviu. Aj iné vytvorili špeciálne kategórie pre športovcov, ktorí sú pohlavne nezhodní.

Zdroj: lifenews.sk