Choď na obsah Choď na menu
 


Nedávno sa v našej vlasti udialo toto: Stredoškolský učiteľ odmietol nazývať dievča, ktoré sa identifikuje ako chlapec, mužským zámenom. Žiačka sa voči tomu ohradila, pedagogický kolektív sa prevažne postavil na jej stranu. Učiteľovi, pokiaľ by trval na používaní ženského zámena, mal hroziť disciplinárny postih. (Viac si môžete prečítať tu

Vitajte v krásnom novom svete bezhraničného progresivistického totalitarizmu.

Ale odbehnime na chvíľu za oceán:

Azda najznámejší svetový prípad trans-aktivizmu, ktorý nepozná hraníc morálky, logiky, ani dobrého vkusu, sa odohral vlani na akademickej pôde v Kanade. Známeho praktizujúceho psychológa, vysokoškolského pedagóga a spisovateľa Jordana Petersona, odporúčala univerzitná rada v Toronte na „profesionálny koučing“ ohľadom postojov k fenoménu transgender. Peterson totiž kritizoval medicínske zákroky, ktoré sú transaktivistami označované ako „genderovo afirmatívna chirurgia“.

Umlčali ho však už predtým, a to na sociálnej sieti Twitter (dnes „X“). Tam sa totiž Peterson negatívne vyjadril na adresu herečky Ellen Paige, ktorá si dala chirurgicky odstrániť poprsie.

Tak sa z nej stal „Elliot“.

Herečka, už ako „muž“, zverejnila dokonca svoju prvú fotku „hore bez“ krátko po zotavení z operácie. S hrdosťou a úsmevom…

Peterson označuje chirurgov, ktorí stoja za tzv. „konverznými“ operáciami, za mäsiarov. Ako klinický psychológ tvrdí, že zohavenie ľudského tela sa podpíše do budúcna na jednotlivcovi psychicky aj biologicky. Podávanie hormónov a zložitý chirurgický zásah do tela (ktorý neslúži na záchranu života a zdravia) predsa významne zasahujú do telesných procesov, ovplyvňujú ich a menia.

Peterson sa ďalej domnieva, že etický rozmer jeho povolania si vyžaduje, aby doktor nemlčal, keď pracuje s klientom s „genderovou dysfóriou“, teda s človekom, ktorého telo „nepasuje“ k tomu, ako sa cíti vo vnútri. Držať jazyk za zubami a schváliť klientovi čokoľvek si zaumieni, považuje za spreneveru voči poslaniu lekára.

V článku pre NY POST sa dokonca vyjadril, že je za svoj pevný postoj pripravený vzdať sa aj profesionálnej licencie, ak ho k tomu budú nútiť.

Kam sme sa to dopracovali?

Zjavné, racionálne veci, o ktorých vôbec nie je čo polemizovať, sa stali predmetom rozdeľovania spoločnosti. Akási nová fajta „prebudených“ (woke) ľudí nám chce pod heslom „ak to tak cítiš, je to správne“, podchytiť deti a vydať ich napospas premenlivým náladám, takým typickým pre pubertálny vek. Do veku osemnásť rokov síce nemôžeme uzatvárať manželstvá, ani riadiť motorové vozidlo, ale máme mať dovolené určiť si vlastné pohlavie či rod?

Ak je toto podľa niekoho zmysluplný model bytia, potom už vážne neviem, čo mu na to povedať…

Ale keďže ma táto problematika zaujíma; keďže som sa snažil vcítiť sa do trans-osôb, napozeral som si desiatky hodín rozhovorov s nimi na youtube. A poviem vám, na čo som prišiel – názor si určite utvoríte sami…

Existuje istá česká trans-relácia, talkshow, ktorú nebudem menovať. Vedie ju muž, ktorý sa považuje za ženu. Tak sa aj oblieka, a po hormonálnej terapii mu narástli prsia. Genitál si ponecháva mužský.  Vraj, aby bol ženou, nepotrebuje mať ženské reprodukčné orgány. Pritom má mladšiu priateľku, ktorá sama seba označuje za lesbičku.

Ešte nezačínate byť zmätení? Nebojte sa, to príde.

Nuž a raz do uvedenej relácie prišiel hosť/hosťka, ktorý býval mužom, ale potom sa dal zoperovať na ženu. Ako sám uvádza, nevyšlo to celkom podľa predstáv…

Vagínu (tzv. „neovagínu“) má totiž dlhú – podľa jeho vlastných slov – asi tak tri centimetre. Začala sa mu/jej po operácii sťahovať, pretože telo ju vnímalo ako jazvu, ktorú treba zahojiť (dovnútra sa po operácii umiestňujú špeciálne výstuže, aby sa telu zabránilo sťahovať otvor, ale niekedy to nepomôže). „Riadny“ sexuálny styk je teda vylúčený.

Viete, čo na to povedal moderátor?

Citujem: „Máš ještě jinou dírku.“

Bez komentára.

Iný hosť, opäť muž, ktorý sa dal prerobiť na ženu, si posťažoval, že onedlho po operácii takmer umrel. Dostal totiž nekrózu – tam dolu. Upravené tkanivo z penisu, ktoré malo po novom slúžiť ako klitoris, mu začalo odumierať, a keď sa jedného rána prebudil, bolo celé čierne.

Toto sú veci, o ktorých sa ale nepatrí hovoriť, však?

Pretože by okamžite usvedčili transaktivistov z toho, že celá ich agenda, odobrujúca konverzné operácie je nie že smiešna, ale priam tragická…

Pretože „genderovo afirmatívna chirurgia“ je naozaj len eufemizmus pre mäsiarstvo na mládeži.  (Podrobný odborný popis operatívneho procesu nájdete napr. tu: http://www.translide.cz/operace)

Aj preto ostáva na smelých ľuďoch, ako je pedagóg z úvodu tohto článku, aby sa pevne držali svojich morálnych zásad a princípov myslenia, princípov zdravého rozumu.

A na pleciach politikov zas bude bremeno toho, aby ustrážili agresívnu (progresívnu) transagendu vo verejnom priestore a v kultúrnej sfére.

Pretože aj demokracia musí mať svoje limity – v opačnom prípade sa môžeme rovno všetci ísť zblázniť.

Prečítajte si tiež:

Zdroj. hlavnespravy.sk