Choď na obsah Choď na menu
 


Tento článok pôvodne uverejnilo spravodajské centrum WND

Vyzerá to tak, že aj jedna z hlavných republikánskych ženských&nbspskupín má problém odpovedať na otázku modernej kultúrnej vojny: “Čo je to žena?”

Národná federácia republikánskych žien (National Federation of Republican Women, NFRW) čelí odporu svojich členiek, najmä v červených štátoch, za to, že zastavila občiansku kampaň, ktorej cieľom bolo, aby sa organizácia zapísala do zoznamu členov s hlasovacím právom len pre biologické ženy, dozvedelo sa WND.

Čítajte: Ako správne argumentovať katolíckym prípadom proti genderovej ideológii

Jeho národné vedenie odmietlo navrhovanú zmenu stanov, ktorá sa má zvážiť na nadchádzajúcej dvojročnej konferencii organizácie’v Oklahoma City koncom tohto mesiaca. Návrh stanov, ktorý je v plnom znení uverejnený nižšie, by v skutočnosti znemožnil mužom žijúcim ako “transrodové ženy” vstúpiť do NFRW ako členovia a vedúci s hlasovacím právom.

Medzičasom už minimálne jedna štátna pobočka NFRW podnikla kroky na ochranu svojho organizačného priestoru pre autentické ženy: arkansaská pobočka FRW výslovne a stručne definuje ženskosť vo svojich stanovách takto: “Žena je definovaná ako narodená DNA biologická žena pri narodení.”

Ale národná prezidentka NFRW’ Eileen Sobjack sa na radu právnika organizácie’údajne obáva nákladného súdneho sporu a štátnym predstaviteľom povedala, že “riešenie tejto otázky by nás ukončilo. Nedovolím, aby táto záležitosť bola naším koncom,” dozvedel sa WND od zdroja v organizácii, ktorý požiadal o zachovanie anonymity. Sobjack bol podľa svojho asistenta “nedostupný” pre komentár k tomuto článku.

Laura Carlsonová, žena z Iowy, ktorá vedie úsilie o to, aby sa NFRW pripojila k veľmi populárnej veci GOP a žien  brániacej priestory skutočných žien  pred infiltráciou trans falošných žien  hovorí, že ona a jej spojenci by boli ochotní získať peniaze potrebné na zaplatenie prípadnej právnej námietky. Začínajúce hnutie nalieha a dúfa, že sa o tejto téme bude diskutovať na kongrese.

Carlsonová, druhá viceprezidentka Federácie republikánskych žien v Iowe, v liste “priateľom republikánskych žien” v celej organizácii uviedla, že problém mužov v NFRW sa začal v roku 2021: “Keď sa trans žena zúčastnila na zjazde v Orlande… ako delegátka s plným hlasovacím právom, výkonná rada NFRW po desiatkach sťažností usporiadala mimoriadne zasadnutie.”

“V tom čase sa na riešenie tohto problému nič nepodniklo. Teraz to prerástlo do väčšieho problému, ktorý predstavuje problém pre väčšinu členov,” píše. A Carlsonová’odvtedy protestné listy adresované organizácii zväčša ignorovala, povedala pre WND.

Zmätenie pohlavia v modrom štáte

Jedna pobočka NFRW v modrom štáte zašla ešte ďalej v ohýbaní pohlavia: v roku 2019 Federácia republikánskych žien v New Jersey alebo NJFRW nominovala transrodovú aktivistku Pam Danielsovú na titul “Žena roka".”O tri roky neskôr bude pro-potratová Danielsová kandidovať do Kongresu proti pro-life republikánskemu kongresmanovi Chrisovi Smithovi.

Až dnes Danielsová podľa svojho profilu na LinkedIn sedí v správnej rade NJFRW’pravdepodobne ako jediná osoba, ktorá sa tam narodila s mužskými pohlavnými orgánmi.

Čítajte: Quebecká základná škola požaduje, aby deti používali zámená učiteľ’‘non-binary’, title

Nynie členky Národnej federácie republikánskych žien v niektorých štátoch vyzývajú prominentných lídrov NFRW za propagáciu “transgender propagandy,” vrátane mužov ako členov.

“NFRW má prestížnu, rokmi overenú tradíciu vedenia, podpory a oceňovania žien pri presadzovaní spoločných republikánskych hodnôt. Znepokojuje ma propagácia transrodovej propagandy v našich kluboch,” napísala Carlsonová v júnovom liste nominačnej rade NFRW”ktorý získala WND.

“Nehovorím o lesbických otázkach, toto je otázka transrodovosti. Žijem v univerzitnej oblasti. Liberáli sa tu často infiltrujú do skupín,”uvádza Carlsonová vo svojom liste. “Teraz sa vyhlasujú za ženy, aby urobili zmenu v GOP. Nie sú to konzervatívci. V žiadnych voľbách nevolili republikánov.”

“Cieľom je prinútiť republikánov, aby sa podriadili transgender agende, ktorá do našich klubov dosadzuje liberálnych mužov,” napísala Carlsonová a v rozhovore pre WND poznamenala, že hovorí sama za seba a nie oficiálne v mene Federácie republikánskych žien v Iowe.

Republikánske ženy nominujú muža na ‘Ženu roka’?

Carlsonová a ďalšie aktivistky NFRW v jednotlivých štátoch sú pobúrené tým, že prominentné líderky NFRW, ako napríklad FRW’z New Jersey Vanessa LaFranco –s, ktorú oficiálny nominačný výbor NFRW vybral v rámci svojho “oficiálneho zoznamu” kandidátov na schválenie za budúceho národného prezidenta – podporila biologického muža Pam Danielsovú ako členku predstavenstva FRW New Jersey, a dokonca ako potenciálnu “Ženu roka”.

“Prečo sa NFRW necháva manipulovať?" ”pýta sa Carlsonová vo svojom liste, ktorý národné vedenie zväčša ignorovalo. “Do NFRW som vstúpila, pretože to bol program pre ženy”vo vedení”vstúpila som do NFRW, pretože si vážim ženy vo vedení štátu.”

“LaFranco… (a ktokoľvek iný), kto presadzuje mužov do plnoprávneho členstva, oslabuje ženské”kluby,” varovala Carlsonová vo svojom liste. “Oslabuje to kluby.”

Po získaní nominácie na “Ženu roka 2019”v New Jersey FRW sa Danielsová na Facebooku rozplývala: “Ó môj bože”práve mi oznámila predsedníčka NJ Federal of Republican Angelique Scholl, že som”bola nominovaná ako jedna z kandidátok NJFRQ”na ‘Ženu roka 2019!’Som si istá, že ktorákoľvek z ostatných nominovaných si to zaslúži oveľa viac… Som’veľmi poctená, že sa o tom vôbec uvažuje!”

LaFranco “miluje” Daniels’ príspevok na Facebooku, čo symbolizuje tým, že mu dala srdiečkový emoji.

Danielsová kandidovala v roku 2022 do Kongresu ako nezávislá proti dlhoročnému republikánovi Chrisovi Smithovi, ktorý je za život. V októbri 2022 v rozhovore pre Patch.com Danielsová prisľúbila, že v prípade svojho zvolenia sa spojí s demokratmi. Nikdy to však nebola reálna nádej, keďže sa vo voľbách umiestnil na poslednom mieste a získal len 437 hlasov a 0,2 percenta z približne štvrť milióna odovzdaných hlasovacích lístkov. Voľby bez problémov vyhral Smith s takmer 67 percentami hlasov.

Čítajte: Federálny sudca dočasne odblokoval zákon štátu Georgia proti ‘zmene pohlavia’ pre neplnoleté osoby

V rozhovore pre Patch Daniels povedal, že je ženatý 28 rokov (t. j. od roku 2000) a že je manželom, údajne ako muž a manžel), má dve dcéry a nevlastnú dcéru a že “sa v roku 2009 priznal k svojej transrodovej orientácii.”

Aj keď sa označuje za “registrovaného republikána,” dva z Danielsových’ hlavných legislatívnych cieľov boli boj proti dominantným republikánskym prioritám: proti potratom na požiadanie a LGBT agende. (Republikáni sú v drvivej väčšine za život a proti rôznym aspektom transrodovej agendy, napr, biologickí muži a chlapci súťažia v ženských a dievčenských športoch a povoľujú sa trans operácie a hormonálna liečba neplnoletých osôb opačného pohlavia.)

Daniels, ktorý pre Patch povedal, že je za federálny zákon zaručujúci právo na interrupciu na požiadanie, navyše podľa Carlsona rozoslal na X (vtedy Twitter) príspevky s použitím “#gopwaronwomen” hashtagu, ktorý často používajú demokrati proti republikánskym zástancom života.

Obáva sa žaloby?"

WND získala od anonymného zdroja v NFRW kópiu korešpondencie, ktorú všetkým štátnym lídrom rozposlal Sobjack, súčasný, odchádzajúci národný prezident NFRW. Obsahuje právne stanovisko právnika NRFW, ktorý neodporúča formálne obmedziť členstvo organizácie na biologické ženy, pretože by to mohlo viesť k nákladnému diskriminačnému súdnemu sporu.

K tomu Carlson v nedávnom rozhovore povedal: “Nech sa páči. Zaplatíme za to.”

V článku z 29. augusta interview v “Tamara Scott Show” na Mike Lindell’s FrankSpeech network, Carlson a Heidi Englehartová z FRW v Južnej Dakote povedali, že im konzervatívny ústavný právnik John Eidsmoe poradil, že NFRW má ako “súkromná organizácia” právo stanoviť si vlastné stanovy pre členstvo a podobne ako Americký skauting by zvíťazila, ak by sa pro-LGBT právna námietka dostala až na Najvyšší súd.

Sobjack napísal:

Ako prezidentku Národnej federácie republikánskych žien ma oslovili niektoré členky, ktoré chceli, aby naša organizácia zaujala stanovisko k definícii ‘ženy’… Na základe rady nášho právnika’sa naša organizácia nebude a nemôže obetovať na riešenie tejto otázky. Preto, hoci počúvam tieto obavy členov, najdôležitejšie je prežitie našej organizácie a riešenie tejto otázky by nás ukončilo. Nedovolím, aby táto otázka znamenala náš zánik. Nasledujúce vyhlásenie je od právnika Ricka Adamsa, ktorý zastupuje NFRW.

ČÍTAJTE: Druhý sudca zablokoval zákon Tennessee proti vystúpeniam drag queen pre deti

Nasledujúce sú výňatky z Adamsovho’ vyhlásenia: “NFRW má pravdepodobne právo vylúčiť každého, kto sa nenarodil ako žena, na základe ústavných práv NFRW’na slobodu prejavu a vyjadrovania. Hovorím ‘pravdepodobne’, pretože táto otázka bola predmetom intenzívnych súdnych sporov a pravdepodobne bude aj naďalej, a ako viete, sudcovia sa môžu nezhodnúť na tom, ako aplikovať slobody vyplývajúce z prvého dodatku na moderné spory. Nemyslím si však, že túto otázku možno považovať za definitívne vyriešenú, kým nerozhodne SCOTUS.”

Adamsov’ list pokračuje:

Všetko uvedené znamená, že NFRW môže mať problém zvíťaziť v súdnom spore, pretože chránený prejav musí byť ústredným bodom jej poslania a musí byť dôsledne presadzovaný a komunikovaný. Podľa mojich informácií to tak nemusí byť – že v skutočnosti muži, ktorí sa nazývajú ženami, boli povolení ako členovia a funkcionári štátnych a miestnych federácií. Hoci to môže byť pochopiteľné pre takú veľkú organizáciu, ktorá má členov vo všetkých päťdesiatich štátoch, mohlo by to byť osudné pre jej schopnosť tvrdiť, že ‘narodená žena’ kvalifikácia je ústavne chránený prejav…

Spory by sa mohli objaviť rôznymi spôsobmi – niekto by sa mohol pokúsiť vstúpiť, aby vás mohol zažalovať za porušenie štátneho alebo miestneho zákona o ľudských právach. Alebo by mohol byť niekto vylúčený a žalovať sa kvôli ukončeniu svojho členstva. Má federácia finančné prostriedky na to, aby mohla bojovať v týchto bitkách, kdekoľvek sa objavia? Pretože to bude VELMI drahé. Obávam sa, že zmenou stanov si na chrbát pripevníte terč, namiesto toho, aby ste to nechali na pokoji… Okrem toho by sa dalo argumentovať, že vaše stanovy sú už teraz úplne jasné. ‘Ženy’ pre väčšinu ľudí určite znamená narodené ženy. Je naozaj potrebné definovať tento pojem?"

Podľahnutie potenciálnej právnej ‘šikane’?

Janet LaRue, bývalá hlavná právna poradkyňa Concerned Women for America, najväčšej kresťanskej ženskej’skupiny v Spojených štátoch, a bývalá riaditeľka právnych štúdií v Family Research Council, povedala pre WND v súvislosti s Adamsovou’ argumentáciou: “Ak sa Federácia obáva svojho možného zániku kvôli nákladnému súdnemu sporu, musí si uvedomiť, že sklonenie sa pred šikanovaním namiesto toho, aby sa postavila na svoje ústavné práva, bude jej skutočným zánikom ako organizácie pre ženy. Na čo iné je ochotná pristúpiť?" ”

“Namiesto toho, aby sa postavila na stranu svojich konzervatívnych členiek, ktoré veria, že ženy znamenajú ženy, sa vedenie Národnej federácie republikánskych žien pokúša schovať za hrozbu fiktívnej žaloby. Podajte ju a zinkasujte honoráre právnikov,”povedal LaRue. “Alebo zmeňte názov organizácie”. Možno ‘Národná federácia republikánskych rádoby žien’ alebo ‘Národná federácia republikánskych žien, ktoré už viac nerevú.’ A čudujú sa, prečo ich’nazývajú RINOS.”

Carlsonová a ďalší bojovníci za zmenu stanov podporujúcu skutočné ženy upozornili na iróniu toho, že NFRW sa verejne postavila na stranu Riley Gainesovej ”ktorá si získala obrovský národný ohlas za to, že sa ako “trans žena” ”prihlásila k biologickým mužom, ktorí súťažne plávajú v ženských športoch”” a zároveň NRFW umožňuje mužom vstúpiť do ženskej”organizácie.

WND sa v piatok obrátil na národnú kanceláriu NFRW so žiadosťou o komentár k tomuto článku. Na piatkovú žiadosť o rozhovor so súčasnou prezidentkou Sobjackovou odpovedal tento reportér, že je na linke a potom mu bolo povedané, že je “nedostupná.”WND potom dostalo e-mailovú adresu riaditeľky pre komunikáciu Lisy Ziriaxovej, ale do pondelka, keď sa tlač nachádzala, Ziriaxová neodpovedala na piatkový e-mailový dotaz, v ktorom žiadala o komentár k sporu o transsexuáloch.

Nasleduje úplné znenie navrhovanej zmeny stanov NFRW, ktorú zatiaľ národné vedenie skupiny’zablokovalo na zváženie. Nižšie je uvedené “zdôvodnenie” navrhovanej

Resolúcia na podporu biologických žien/žien/dievčat

Ak ženy/ženy od 19. storočia bojovali za získanie rovnoprávneho postavenia v spoločnosti a potomkovia žien z hnutia za volebné právo, ktoré obhajovali a vyhrali boj za rovnoprávnosť žien’musia urobiť to isté pre dievčatá/ženy, ktoré nasledujú za nami, aby neurobili nič menšie, ako bojovať za svoje ženské postavenie v kultúre;

Pričom skutočná transgenderová premena je biologicky nemožná, pretože geneticky sa biologickí muži a ženy líšia v bunkovom zložení;

Keďže ženy majú chromozómy XX a muži majú chromozómy XY v každej bunke svojho tela, vlastnosti vyplývajúce z tohto rozdielu sú jedinečné a nemenné od momentu počatia a pretrvávajú počas celého života;

ak sa biologické rozdiely medzi pohlaviami prejavujú najmä v tom, že muži sú v priemere väčší a majú väčšiu telesnú silu ako ženy, čo vedie k nerovnosti, ak muži súťažia so ženami v športových disciplínach;

Keďže ženy sú znevýhodnené v pomere sila/výkon, strácajú možnosti vzdelávania a pripravenosť na získanie povolania;

keďže je prospešné a múdre uznať a oslavovať komplementárne rozdiely a jedinečnosť mužov a žien;

keďže ženy dosiahli inšpiratívne a významné úspechy v oblasti vzdelávania, športu, zamestnania a politiky;

Keďže, Nedávne chybné súdne rozhodnutia týkajúce sa definície pojmu “pohlavie” viedli k ohrozeniu základných zdrojov a príležitostí určených ženám s nezamýšľanými dôsledkami, ktoré odvádzajú pozitívne kroky od 72 rokov obetí, krvi, potu a sĺz, ktoré preliali naše sestry v hnutí za volebné právo žien’

a keďže je potrebné preskúmať právne predpisy, ktoré umožňujú a podporujú potrebné rozlišovanie medzi pohlaviami v záujme ochrany celej spoločnosti;

Rozhodli sme sa, že Národná federácia republikánskych žien, ktorá sa stretne na svojom 42. dvojročnom zjazde v Oklahoma City, Oklahoma, 28. septembra - 1. októbra 2023, podporí a zostane organizáciou, ktorej hlasovacie orgány tvoria len biologické ženy/ženy, ktoré sa identifikujú ako ženy/ženy, pričom biologickým mužom/mužom alebo tým, ktorí sa identifikujú ako muži/muži, umožní byť pridruženými (nehlasujúcimi) členmi alebo účastníkmi, a na účely federálneho zákona, ktorý sa zaoberá pohlavím/rodom, sa budú používať pojmy “žena/ženy/dievča” sa vzťahujú na biologické ľudské ženy a pojmy “muž/muži/chlapci” sa vzťahujú na biologických ľudských mužov.

Odôvodnenie

Národná federácia republikánskych žien si musí udržať postavenie politickej organizácie číslo jeden pre ženy. To sa dá dosiahnuť definovaním a uznaním žien ako odlišných od mužov v niekoľkých smeroch: biologicky, geneticky, fyzicky a mentálne. Muži a ženy majú silné a slabé stránky, ktoré sú jedinečné a vzájomne sa dopĺňajú; tieto rozdiely by sa mali zachovať a oslavovať. Naše dve pohlavia muža a ženy a ich úlohy v živote by sa nemali meniť alebo kombinovať tak, aby sa prispôsobili kultúrnym alebo spoločenským zmenám.

Pretlačené so súhlasom WND News Center.

Odpovedané

Obchodovanie s ľuďmi, mučenie tejto tínedžerky je odsudzujúcou obžalobou školskej transrodovej politiky

Zdroj:  lifenews.sk