Choď na obsah Choď na menu
 


Európska únia z ideologických dôvodov odmietla udeliť dotácie viacerým poľským mestám, kvôli tomu, že ich hnutie LGBTI obvinilo, že sa definujú za zóny bez LGBT ideológie. V skutočnosti však dané regióny len deklarovali, že sa na ich školách nebude nič meniť a nebude sa do vyučovania vnášať nejaká zideologizovaná sexuálna výchova. Poľská vláda s krokom EÚ nesúhlasí a mestám, ktoré takto prišli o dotácie, pošle finančnú kompenzáciu.

 

Niektoré poľské obce a mestá boli vyhlásené za takzvané „zóny bez LGBTI“ za hlučného „humbuku“ práve samotným LGBTI. Mestá však len bránili mládež deklarovaním, že nebudú na školách zavádzať nové formy sexuálnej výchovy, v ktorých sa už implementuje aj propagácia extrémnych sexuálnych vzťahov.

Takéto konanie sa však nepáči ani liberálnemu vedeniu Európskej únie. Kým doposiaľ boli ich hrozby len v slovnej forme, najnovšie prešli aj k činom. Neomarxistické vedenie Európskej únie už rozdávanie grantov podmieňuje dodržiavaním ich svetonázorovej ideológie.

Mestá a obce mohli žiadať o granty vo výške 5 000 až 25 000 eur v rámci twiningového programu k projektu “ Európa pre občanov“. Európska únia však odmietla udeliť granty šiestim poľským mestám označených za zóny bez LGBTI.

„Členské štáty a miestne orgány musia rešpektovať hodnoty a základné práva EÚ,“ uviedla eurokomisárka pre rovnosť Helena Dalliová. Žiadosti boli podľa vedenia EÚ zamietnuté kvôli nesúladu s cieľmi programu – „rovnaký prístup a nediskriminácia“. Viac sa dočítate tu

S Európskou úniou ale nesúhlasí Poľská vláda, ktorá zastavenie grantov pre poľské mestá v zónach bez LGBT propagandy ostro skritizovala. Minister spravodlivosti Zbigniew Ziobro tvrdí, že Európska únia vnucuje poľským mestám svoju LGBT a gender ideológiu.

Na tlačovej konferencii symbolicky odovzdal vedeniu mesta Tuchów(ktorému EÚ odmietla udeliť granty kvôli zóne bez LGBT) šek v hodnote 250 000 zlotých, čo je v prepočte viac než 50 tisíc eur  – teda 2-krát viac než by mesto Tuchów dostalo od Euróspkej únie. Informuje poľský portál money.pl

„Je to symbolické gesto solidarity, ktoré dokazuje, že takéto spoločenstvá nenechávame v útlaku zo strany EÚ. Podporujeme aktivity, ktoré sú užitočné pre obyvateľov ,“ povedal poľský minister.

Ziobro ubezpečil, že Fond spravodlivosti bude podporovať aj ďalšie miestne samosprávy, ktoré v súvislosti s prijatím takýchto uznesení prídu o peniaze z Európskej únie.

Samuel Gdovin

Zdroj: hlavnespravy.sk