Choď na obsah Choď na menu
 


Polícia vyšetruje bombové hrozby voči obchodom Target v troch amerických štátoch po tom, ako miestne médiá dostali e-maily odkazujúce na rozhodnutie reťazca odstrániť alebo premiestniť kolekcie LGBT pri príležitosti mesiaca Pride, informovali USA Today.

 

“Target je plný zbabelcov, ktorí sa obrátil chrbtom k LGBT komunite a rozhodol sa vyhovieť homofóbnym pravicovým fanatikom, ktorí protestovali a zdemolovali ich obchod,” uvádza sa v časti e-mailovej hrozby, ako napísal Cleveland 19 News.

Riaditeľ pre komunikáciu polície v Salt Lake City Brent Weisberg uviedol, že policajti spolupracujú so spoločnosťou Target a zistili, že neexistuje žiadna dôveryhodná hrozba pre dva obchody Target v Salt Lake City v Utahu.

“Policajti budú pokračovať v kontrolných hliadkach v okolí prevádzok,” vyhlásil Weisberg.

Zároveň odmietol poskytnúť konkrétne informácie o hrozbách s odvolaním sa na prebiehajúce vyšetrovanie.

“Vyzývame každého, kto uvidí niečo podozrivé, aby okamžite zavolal na tiesňovú linku 911,” povedal.

Spoločnosť Target uviedla, že jej obchody sú otvorené a pracujú v bežnom čase.

“Orgány činné v trestnom konaní tieto tvrdenia prešetrili a zistili, že naše obchody sú bezpečné,” uviedla spoločnosť.

Ďalšími cieľom bombových hrozieb sú pobočky v štátoch Ohio a Pensylvánia.

Seržant John Ottesen z polície v Laytone uviedol, že policajti začali vyšetrovanie po tom, ako dve miestne spravodajské stanice dostali e-maily, ktoré ich na hrozby upozornili. Vo vyhrážkach sa spomínal tovar značky Target Pride.

Podľa Ottesena mala hrozba tri vety a pochádzala z “falošnej e-mailovej adresy.”

Spoločnosť Target sa stretla s negatívnou reakciou za tovar, ktorý ponúka na podporu mesiaca Pride. Na webovej stránke Targetu sú stovky produktov Pride vrátane tričiek, kníh a nábytku. Mesiac hrdosti sa začína v júni.

Skupiny LGBT odsúdili Target, potom ako stiahla Pride ponuku, za to, že sa podvolila politickému tlaku.

“Extrémistické skupiny a jednotlivci pracujú na tom, aby nás rozdelili a v konečnom dôsledku nechcú len to, aby zmizli dúhové výrobky, chcú, aby sme zmizli aj my,” uviedla vo vyhlásení Kelley Robinsonová, prezidentka organizácie Human Rights Campaign.

Kalifornský guvernér, demokrat Gavin Newsom, na Twitteri kritizoval generálneho riaditeľa spoločnosti Target Briana Cornella a obvinil ho, že “zapredal LGBT komunitu extrémistom.”

Spoločnosť Target prišla o miliardy

 

Spoločnosť Target za posledných 10 dní stratila 10 miliárd dolárov na trhovej hodnote, pretože obľúbený maloobchodný predajca naďalej čelí odporu kvôli svojej línii oblečenia pre deti s motívom Pride.

Pred týždňom v stredu sa spoločnosť Target tešila z hodnoty svojich akcií na úrovni 160,96 dolárov za akciu, ale po výzvach na bojkotovanie maloobchodného predajcu so sídlom v Minneapolise kvôli jeho kolekcii Pride, hodnota prudko klesla a v piatok sa uzavrela na úrovni 138,93 dolárov za akciu.

Takmer 14-percentný pokles hodnoty akcií znamená pre spoločnosť Target, ktorá má takmer 2 000 obchodov po celej krajine, zhruba stratu 10,1 miliardy dolárov pri zisku len 64,2 miliardy dolárov.

Tento prepad predstavuje najnižšiu cenu akcií maloobchodného predajcu za takmer tri roky.

Naposledy spoločnosť zaznamenala takmer taký veľký pokles v roku 2022 počas pandémie COVID-19.

Najväčšiu pozornosť vzbudili dámske plavky “vhodné na zastrčenie,” ktoré umožňujú trans osobám, ktoré nepodstúpili operácie na zmenu pohlavia, zakryť svoje genitálie, ako aj detské oblečenie s dúhovým motívom.

Zdroj: .hlavnespravy.sk