Choď na obsah Choď na menu
 


Nezaradená poslankyňa Národnej rady, bývalá televízna moderátorka a v súčasnosti kandidátka strany Hlas ľudu Martina Šimkovičová sa na Facebooku podelila so svojou skúsenosťou s novinármi denníka Nový čas, ktorí ju kontaktovali kvôli jej statusu v ktorom vyjadrila názor, že LGBT a gender ideológia je to „najzvrátenejšie zo zvráteného, čo nám prináša tzv. liberálna demokracia“. Šimkovičová po tejto skúsenosti uviedla, že sloboda prejavu je na Slovensku významne obmedzená.

 

„Ak je ten váš názor iný, tak lynč nepozná hranice. A keď už sa nič nenájde, lebo nič nie je, tak si protistrana vymyslí niečo podľa svojho životného štýlu. Tak ako vám zakazujú v Európskom parlamente hrdosť na štátne symboly vašej krajiny, tak tu vás ulynčujú za názor, ktorý nikoho nediskriminuje, len je vyjadrením nesúhlasu voči tejto mašinérii,“ píše v úvode svojho príspevku.

 

Šimkovičova si myslí, že každé médium, ktoré nezohľadňuje názory druhých, by malo niesť nálepku obmedzovania slobody prejavu a popierania demokracie.

Ďalej v príspevku píše o svojej poslednej skúsenosti s jednou novinárkou z Nového času, ktorá ju požiadala o stručnú odpoveď k vyjadreniam dvoch známych ľudí na jej adresu. Následne vyšiel článok na niekoľkých stranách vrátane titulky, kde sa podľa Šimkovičovej „samozrejme len ťažko” mohol nájsť priestor na celé jej vyjadrenie. Preto sa rozhodla, že ho zverejní aspoň na svojej stránke na sociálnej sieti.

Predtým ale upozornila novinárku z Nového času,  že na svojej stránke uverejní celú svoju odpoveď, na čo jej novinárka zaslala odpoveď v ktorej sa okrem iného písalo, že Šimkovičovej vyjadrenie preposielala svojmu kolegovi, ktorý na tejto téme pracuje. Novinárka taktiež napísala, že si pri zverejňovaní želá neuverejňovať jej meno, či fotografiu, nakoľko s materiálom, ktorý vyjde nemám nič spoločné, okrem kontaktovania, keďže spomínanému kolegovi Šimkovičová údajne už pár dní neodpisovala. V prípade nejasností poslankyňu odkázala na kolegu, ktorý na článku pracuje.

„Ale ale… niekomu nechutí papať zo svojej vlastnej medicíny. Ja sa však, napriek tomu, že Nový čas nerešpektuje mňa, ani moje opakované žiadosti aby ignorovali moje súkromie, zachovám slušne a jej identitu neuvediem,“ napísala v reakcii na mail poslankyňa.

Šimkovičová sa rozhodla v svojich správach a mailoch, ktorých dostáva denne veľké množstvo, dohľadať správu od spomínaného novinára, ktorá, ako nakoniec zistila, neobsahovala žiaden podpis, žiadnu informáciu o tom kde odosielateľ pracuje, žiadnu otázku a dokonca ani žiadosť o stanovisko.

Screensot správy adresovanej Martine Šimkovičovej

„Vzhľadom na obsah správy si asi každý všimne, že celý článok je podľa všetkého len osobný boj redaktora, ktorý zneužíva priestor v médiu v ktorom pracuje na svoje osobné pomsty… novinársku etika a objektívnosť by ste hľadali márne,“ napísala Šimkovičová v závere príspevku v ktorom okrem iného uverejnila aj screenshot správy, ktorú jej zaslal novinár.

Šimkovičová pred pár dňami čelila kritike za názor, že LGBT a gender ideológia je to „najzvrátenejšie zo zvráteného, čo nám prináša tzv. liberálna demokracia“, aj na sociálnej sieti. (viac v článku)

Preto sa rozhodla svoj pôvodný príspevok ešte dovysvetliť a uviedla, že nemá žiadne výhrady voči homosexuálom ako ľuďom.

„Nevadia mi, pracovala som s niekoľkými, bežne ich v živote stretávam a vždy som s nimi výborne vychádzala. Ľudia sú rôzni a ja akceptujem každého, kto nie je zlým, zákerným či neznesiteľným človekom, bez ohľadu na orientáciu, farbu a pod. Vadí mi agenda- ideológia gender a LGBTI, nie homosexuáli, či ostatné osoby reprezentované v skratke piatich písmen. Je obrovský rozdiel medzi zhubnou agendou zneužívanou rozvracačmi spoločností, mimovládkami, neomarxistickou ideológiou; a samotnými jednotlivcami, ľuďmi, ktorí sa identifikujú s niektorým z piatich písmen LGBTi.“

 Dodala, že odpoveďou na jej blog, kde vyjadrila hrozbu, ktorá po prekročení istej legislatívnej úrovne bude nezvrátiteľná, boli opäť „kýble“ nenávisti a oplzlých nadávok od ľudí, ktorí hovoria o tolerancii a láske.

„Nenávidíte každého, kto vyjadrí iný názor ako vy. Ja som na nikoho neútočila a nikoho neurážala, len som pokojne popísala stav. Je mi naozaj ľúto, že moji niektorí bývalí priatelia sa neštítia najplytkejších vyjadrení na moju osobu len preto, aby dokázali že len ten ich názor je najlepší. Je to ich spôsob vyjadrenia. Vyjadrujú len to, ako sa sami vnútorne cítia.“

 
 Tatiana Stará