Choď na obsah Choď na menu
 


Skupina senátorov vo Francúzsku požaduje zákaz transrodových lekárskych služieb pre deti. Informuje DailyWire 

Skupina pod vedením senátorky Jacqueline Eustache-Brinio z francúzskej politickej strany Republikáni zverejnila v utorok správu, v ktorej bije na poplach, že deti dostávajú lieky blokujúce pubertu, hormonálne lieky pre rôzne pohlavia a rodové operácie, ktoré môžu znamenať dvojitú mastektómiu a operáciu pohlavných orgánov.

V rozsiahlej 340-stranovej správe sa lekárska zmena pohlavia neplnoletých osôb označuje za „jeden z najväčších etických škandálov v dejinách medicíny“ a transrodoví aktivisti sa v nej obviňujú z toho, že prostredníctvom agresívnych kampaní v sociálnych médiách vnucujú deťom lekársku zmenu pohlavia.

Očakáva sa, že francúzsky Vysoký úrad pre zdravotníctvo čoskoro vydá odporúčanie týkajúce sa transrodových lekárskych služieb pre neplnoleté osoby, informoval európsky konzervatívec.

Francúzski senátori však považujú túto otázku za naliehavú a uviedli, že do leta plánujú predložiť návrh zákona, ktorý by zakázal blokátory puberty, hormóny na kríženie pohlavia a operácie pohlavia pre neplnoleté osoby liečené na „rodovú dysfóriu“.

Autorka J. K. Rowlingová, hlasná kritička rodovej ideológie, reagovala na francúzsku správu citátom z knihy o Titanicu.

„A tak to bolo. Žiadne zvony ani sirény. Žiadny všeobecný poplach. Ale po celom Titanicu sa tak či onak nieslo slovo,“ napísala v utorok na X.

DailyWire upozorňuje, že blokátory puberty aj hormóny sú spojené so závažnými zdravotnými rizikami. Blokátory puberty môžu okrem iného ovplyvniť rast a hustotu kostí a spôsobiť sexuálnu dysfunkciu, poškodenie hlasu a neplodnosť. Hormóny krížového pohlavia môžu spôsobiť neplodnosť, smrteľné krvné zrazeniny, infarkty, zvýšené riziko rakoviny prsníkov a vaječníkov, poruchy funkcie pečene, zhoršenie psychických ochorení a iné závažné stavy.

V posledných rokoch kritici bijú na poplach pred trvalými účinkami týchto liečebných postupov a procedúr, najmä kritici v Európe, kde sa gender ideológia stala nosnou témou progresívcov a liberálov.

Krok francúzskych senátorov prichádza len niekoľko dní po tom, čo britská Národná zdravotná služba oznámila zákaz používania blokátorov puberty u detí.

 

Zdroj: hlavnespravy.sk