Choď na obsah Choď na menu
 


V nemeckom Dortmunde došlo k dvom tragickým udalostiam. Dvadsaťtriročný migrant z Afganistanu znásilnil 11-ročnú dievčinu, bol ale následne prepustený z väzby. O niekoľko týždňov neskôr násilník spáchal ďalší podobný zločin, ktorého obeťou sa stala 13-ročná Nemka. Česká poslankyňa Karla Maříková opakovane varovala pred nebezpečenstvom nelegálnej migrácie.

 

Ako informujú médiá, koncom júna v nemeckom Dortmunde došlo k mimoriadnemu prípadu. Ide totiž o zločin spáchaný afganským migrantom Zubyrom S., ktorý bol okrem iného známy ako drogový díler. Na konci júna dvadsaťtriročný afganský muž znásilnil 11-ročnú dievčinu, kvôli čomu už budúci deň ho zadržala polícia. Vo väzbe sa však veľmi dlho nezdržal a po niekoľkých dňoch bol prepustený. Podľa zdrojov dôvodom prepustenia mohlo byť to, že páchateľ v Dortmunde trvalé bydlisko a tým pádom nemal dôvod pre útek, uvádza sa tiež, že Zubyr S. sa predtým vždy dostavoval na prejednávanie svojich deliktov. Ako ďalší možný dôvod prepustenia uvádzajú údajné pochybnosti ohľadom výpovede znásilneného dievčaťa.

Minulý týždeň došlo k ďalšiemu zločinu, ktorý spáchal dotyčný Zubyr S., a síce znásilnenie 13-ročného nemeckého dievčaťa. Nehľadiac na šok obeť dokázala podrobne opísať násilníka, vďaka čomu Zubyra S. znovu zadržala polícia v noci toho istého dňa. Momentálne sa afganský muž nachádza vo väzbe, kde zostane do súdneho konania.

Nelegálna migrácia ako bezpečnostná hrozba pre Európu

Na tento prípad zareagovala poslankyňa PS PČR a členka SPD Karla Maříková. Česká politička hneď na začiatku svojho príspevku spochybňuje oprávnenosť prepustenia afganského migranta necelé dva týždne po tom, čo údajne spáchal ťažký zločin. Ďalej Maříková oznámila myšlienku, že sa kriminálna činnosť migrantov v Európe často prehliada, a to kvôli snahe sa vyhnúť obvineniam z rasizmu či diskriminácie.

Prečo páchateľa prepustili po 12 dňoch vo väzbe? Za slovné vyjadrenie k migrácii sa v Európe trestá ako za najväčšie prečiny a kriminalita migrantov sa prehliada, pretože by mohlo ísť o xenofóbiu alebo rasizmus,vyslovila svoju domnienku Maříková.

Podľa slov českej poslankyne nie sú žiadne pochybnosti o tom, že nelegálna migrácia do Európy negatívne pôsobí na bezpečnostnú situáciu v jednotlivých štátoch, rovnako sa tak zbytočne zvyšujú náklady v oblasti zdravotníctva a sociálneho zabezpečenia. Hlavné je ale to, že súčasná migračná politika nenesie skoro žiadne pozitívne aspekty ani pre občanov, ani pre európske štáty.

Zdroj: hlavnespravy.sk