Choď na obsah Choď na menu
 


Liberáli tvrdia, že potrat je v podstate jedným zo základných práv ženy. Opakujú tiež, že muži sa k ukončeniu tehotenstva nemajú čo vyjadrovať. Túto teóretickú mantru vyvrátili pro-liferi v novom videu na portáli Choice42.com

 

Vtipné a ironické video reaguje na opakovanú pro-choice frázu “muži sa k interupciám nemajú čo vyjadrovať!” Táto nelogická fráza zaznieva nielen v Kanade, ale v posledných mesiacoch často aj u nás na Slovensku. Príkladom sú výroky herečky Zuzany Fialovej: „Neuveriteľné je, že najviac chcú prikazovať ženám, že musia donosiť deti, tak škaredí muži, ktorým sa možno ráz, náhodou, podarilo… Teraz zo zákona si to chcú udržať” (viac v článku).

 

Nemá právo sa vyjadrovať, pretože nemá maternicu?

 

“Presne tak ako pri porušovaní iných ľudských práv. Ak nie ste priamo zapojený, nemôžete mať názor!”

“Vezmime si napríklad otroctvo. Si otrok Johnatan? Alebo vlastníš nejakého otroka? Nie? Myslíš si, že otroctvo je zlé? Aaa… ale ty nemôžeš mať názor!”

“Takže samozrejme, keď ide o zaobchádzanie s malými ľuďmi v maternici, pokiaľ nemáte maternicu, alebo nie ste malým človekom v maternici, nemôžete mať svoj názor!”

“Ja viem, dáva to zmysel? Nie? Vychádza to výborne, pretože malí ľudia v maternici nemôžu svoj názor ani vysloviť. Však oni raz na to prídu… Takže pokiaľ nemáte jeden z tých orgánov, keď ide o zbíjanie malých detí skôr, ako sa narodia… Pssst!” uvádza žena vo videu, ktoré pripravila organizácia Choice42.com.

 

Zdroj: hlavnespravy.sk