Choď na obsah Choď na menu
 


Štúdia podľa portálu Salary.com zistila, že za všetku neplatenú prácu navyše by mamičky za rok 2018 mali dostať ročne až 162 581 USD.

K takémuto číslu sa došlo preskúmaním počtu „hybridných rolí“, ktoré mamičky každodenne vykonávajú.

A je ich mnoho: akademický poradca, účtovník, umelecký vedúci, výkonný riaditeľ, tréner, denný opatrovník, odborník v životospráve či vo vzdelávaní, plánovač práce a voľného času, gazdiná, práčka, zabezpečovateľ zázemia, dizajnér interiéru, domovník, údržbár, inštalatér, starosta, logistik, fotograf, učiteľ, psychológ, rekreačný terapeut, zdravotník, sociálne médium, krajčír.

Pomocou nástroja Salary Wizard generujúceho individuálne potenciálne zárobky sa tak postupne vypočítala suma za uvedené vykonávané roly, v ktorých mamičky vystupujú. Je možné pritom zadať aj počet detí a aj možnosť, či mamičky sú doma alebo pracujú.

Takýto ročný plat pre mamičky v USA za ich nezaplatenú prácu sa vypočítaval už od roku 2009, kedy zo 122 732 USD mierne klesal a až v roku 2016 stúpol na 143 102 USD a v roku 2017 na 157 705 USD, takže v najnovšie skúmanom roku 2018 vzrástol takmer o 5-tisíc dolárov.

Zdroj:hlavnespravy.sk