Choď na obsah Choď na menu
 


Kauza obľúbeného hračkárstva pokračuje. Po tom, čo hračkárstvo Dráčik viacerí obvinili, že svojimi pacifistickými heslami zaťahuje deti do politických záležitostí, sa tentokrát prihovoril rovno deťom.

Hračkárstvo správne vycítilo, že na slovenské deti vplýva okolité dianie a hrozbu vojny vnímajú viac než dospelí. Potvrdil to aj bývalý politik Jozef Mikloško, ktorý na sociálnej sieti priznal, že sa mu zverila učiteľka prváčikov, ako v jeden deň ráno našla v triede plačúce deti. Báli sa, že sa blíži vojna a všetci umrú.

Pár dní na svojich stránkach malo hračkárstvo len krátke heslá, ako: „Slováci si želajú mier pre všetky národy. Chceme naše územie bez cudzích vojsk a základní.“ spolu so znázornenou holubicou mieru.

To už vtedy rozčúlilo liberálnu kaviareň a ministerka Veronika Remišová uviedla, že viac do hračkárstva nevstúpi. Hračkárstvo následne pridalo na svoje stránky slogan: „Priateľ ťa neoberie o suverenitu, iba otrokár. Slobodný človek sa suverenity dobrovoľne nevzdá, iba otrok. My sme Slováci, nie otroci.“

Na celej veci bola zaujímavá skutočnosť, že voči kampani ministerstva zahraničných vecí, kde na bilboarde zneužili dieťa a postavili ho do pozície proti svojim rodičom, ktorí sa stavajú proti vojenskej dohode SR s USA, sa ministerka Veronika Remišová ani liberálna kaviareň neohradila. Až verejné rozhorčenie donútilo ministerstvo kampaň stiahnuť a propagovať dohodu inak.

Dnes sa na jeho stránkach hračkárstvo prihovára rovno deťom a upokojuje ich:

 

„Milé deti, mnohí sa pýtajú, prečo na stránke, kde sa predávajú hračky, ktoré majú prinášať deťom radosť, píšem o veciach ako samostatnosť, mier alebo vojna. Píšem, lebo nemám inú možnosť a považujem za dôležité vyjadriť voj názor a postoj.

V auguste 1968, keď som mal 6 mesiacov, stál pod našimi oknami 15 mestrov od izby okupačný tank a vojaci. Kto to nezažil, tak si nevie predstaviť, aký strach mali všetci rodičia o svoje deti. Našťastie vojna nebola. Zahrávanie si so zbraňami u dospelých je niečo ako so zápalkami u detí. Nikdy neviete, kedy vzbĺknu a potom zostanú iba oči pre plač.

Ale báť sa nemusíte. Vojna nebude a žiadne ďalšie tanky sem nepustíme, o to sa postaráme, lebo sme sa poučili a zmúdreli.

Prajem Vám to, čo je ku šťastiu najdôležitejšie. Lásku, starostlivosť, dobrú výchovu a zmysluplne využitý čas od najbližších.“

Zdroj:

https://www.hlavnespravy.sk/tajomny-dracik-spomina-na-ruske-tanky-pod-oknom-a-upokojuje-deti-bat-sa-nemusite-dalsie-tanky-sem-nepustime/2854442